Om oss

Historien

Sov godt, spis godt, lev godt

Tettstedet Dombås har vært et knutepunkt for reisende i uminnelige tider. Slik ble også Dombås Hotel et naturlig  sted å hvile for natten - for  ukjente såvel som kjente gjester. Bjørnstjerne Bjørnson  skrev under sitt besøk i gjesteboka: "Det beste skifte og det venaste gifte i Gudbrandsdalen".


Navnet Domaas Hotell ble brukt så langt tilbake som 1892, da  det ble bygget en skysstasjon  på en del av det gamle krongodset  Søre Domaas gård.  I 1915 startet byggingen av   et nytt, storslått hotell på tomten, tegnet av den berømte arktekten Arnstein Arneberg - mannen bak bygg som rådhuset i Oslo og Rica Park Hotell Sandefjord. 


Dombås Hotell i 2004

Foto: Trygve Øien

Den særegne bygningen skulle  bli et viden kjent  landemerke for Dovre kommune.  Det var ikke minst kjent som Gudbrandsdalens flotteste hotell, og ble i 1927 det første i dalen med innlagt kaldt og varmt vann på alle rom.  I nesten 100 år  skulle ærverdige Domaas Hotell få oppleve mang en historisk   hendelse. Her overnattet Josef Terboven under okkupasjonen. Her bodde USAs OL-tropp i kunstløp i 14 dager  i forbindelse med Vinter-OL i Oslo, og hit kom senere svenske og danske skiturister  i egne skitog.   På besøk kom også Kong Olav og Prinsesse Astrid  under signingsreisen i 1958.


***

Lørdag 19. mai 2007 skjedde det som for alltid vil bli husket som en tragisk merkedag. En brann  startet ved pipen på loftet, og til tross for intens slukningsarbeid, stod den gamle bygningen  ikke til å redde.


Med den  skjebnesvangre brannen for over ti år siden, var en epoke i hotellets historie over.  Likevel er  historien  langt fra over, og dets røtter er seige og sterke.  At Dombås Hotel skulle gjenoppstå var det ingen tvil om.Foto: Sjur-Magnus Aaboen

Et nytt og moderne hotell ble bygd over ruinene der det gamle stod, og  mars 2014 åpnet vi dørene til et nytt, moderne - og  nok en gang naturlig sted å hvile for natten.


Selv om bygningen er annerledes, er vår filosofi at atmosfæren  og opplevelsen av et opphold skal være like minneverdig som  den har vært  i over 100 år. Dagens hotell er bygget med funksjonalitet, miljø og  lokalt tilhørighet i tankene. Hotellet bruker jordvarme, og er bygget i  tre og Oppdalsskifer; for den ultimate naturnære opplevelsen, med farger som gjenspeiler det tapte, ærverdige Domaas Hotell.

***

Med våre fasiliteter og  service, tilbyr vi deg som gjest en totaltopplevelse skreddersydd dine behov og ønsker. Enten du besøker oss i din ferie eller i   forretningsøyemed, er vår filosofi at  du skal kunne føle deg som hjemme fra du ankommer til du reiser igjen.


Nyt våre fasiliteter innendørs, eller våre vakre omgivelser med aktiviteter for alle -   sommer som vinter.


Les mer om våre tilbud i listen til høyre, og kontakt oss gjerne for mer informasjon.

Våre fasiliteter

- Hotell- og motellrom

- Kurs- og konferanse

- Selskap og arrangement

- Frokostbuffét

- Middagsservering

- Lunsjservering  på forespørsel

- Restaurant med alle rettigheter

- Bar med alle rettigheter

- Solterrasse

- Badstue

- Gratis WiFi

- Gratis utendørsparkering

- Bagasje- og skioppbevaring

Nyt et opphold i hjertet av Norge.

Dombås Hotell Domaasgrendi 1, 2660 Dombås

booking@dombas-hotel.no